Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:
Andre opvarmningsformer
Bedre Bad Esbjerg N – Quitzau A/S tilbyder også rådgivning inden for alternative opvarmningsformer.
Opvarmningskilder dækker over to ting: et centralvarmeanlæg og supplerende varmekilder. Et centralvarmeanlæg er en komplet installation, der kan opvarme hele huset. Det vil sige, at anlægget kan kobles til gulvvarme eller radiatorer. Læs videre og bliv klogere på alternative anlæg til varmeforsyning.
Vi er altid opdaterede på moderne opvarmningsformer
Hos Bedre Energi Esbjerg N er vi din mellemmand, der sørger for at holde sig opdateret om markedets nyeste opvarmningsformer og samtidigt kan løse enhver opgave inden for området. Vores medarbejdere har kompetencer inden for alle gængse opvarmningsformer, men også i forhold til alternativ opvarmning af bolig. Vi har altid en finger på pulsen, da vi holder os opdateret med jævnlige kurser. Hos Quitzau A/S er du sikker på, at du bliver mødt af et professionelt personale, der altid har læst op på de nyeste energi- og varmeformer.
Vi er Certificeret Energivejledere og uddannet på BBA Akademiet. Dette akademi har i samarbejde med Teknologisk Institut skabt en unik energivejlederuddannelse. Hos en Certificeret Energivejleder kan du være sikker på at få uvildig rådgivning og sparring til det rette valg af energiløsning til boligen.
Oliefyr
Har du et ældre oliefyr, bør du overveje hvad der skal afløse det gamle anlæg. Pr. 1. januar 2016 er det nemlig ikke længere tilladt at udskifte sit gamle oliefyr til at nyt, hvis der er alternative opvarmningsformer i dit område. Den bedste afløser til oliefyr er uden tvivl fjernvarme eller naturgas. Disse løsninger er billige i installation samt kræver minimalt vedligehold. At de nævnte opvarmningsformer også er billige i drift – ja, kan man ikke rigtig klage over. Fang os på telefon eller per mail, hvis du kunne tænke dig at høre mere til vores løsninger. Læs også mere om naturgas nedenfor.
Naturgas
Hvis du overvejer at få etableret et naturgasfyr i boligen, så bør du undersøge om dette er muligt. Selvom der er lagt naturgas i store dele af Danmark, så er det ikke en selvfølge at der også ligger naturgasledninger nær dit hus. Som hovedregel kan det dog lade sig gøre, hvis byen hvori du bor, har forbindelse til en af hoved-distributionsledningerne. I så fald, så kan vi sørge for et miljøvenligt naturgasanlæg som samtidigt sparer dig mange penge på energiregningen årligt.
Vi etablerer, udskifter og servicerer dine gasinstallationer og gasfyr. Det vil sige alt inden for nyetablering af naturgasinstallationer, vedligeholdelse af naturgasinstallationer, renovering af eksisterende naturgasinstallationer og service af dit naturgaskedel og naturgasinstallationer.
Pillefyr og stokerfyr
Et pillefyr er et godt alternativ til opvarmningen af huset og det varme brugsvand. Pillefyret er driftsøkonomisk og tjener sig hurtig ind igen. Det opvarmer hele huset og dit vand uden problemer. Derudover forbrænder træpillerne næsten fuldstændig væk, samtidig med at træpiller er CO2-neutrale, er en løsning med et pillefyr derfor også et miljørigtig alternativ. Træpiller er CO2-neutrale, for når træerne vokser optager de samme mængde af CO2 som de vil komme til at afgive når de brændes af. Man slipper altså for at betale CO2-afgift.
Et pillefyr er egentligt meget simpelt sat sammen. Det består af et træpille-magasin, en kedel og en brænder. Du fylder træpillerne i magasinet. Når der er piller på fyret, vil de automatisk blive smidt ind i brænderen, afhængigt af behovet for opvarmning. Så er din bolig varm nok, vil den næsten ikke suge træpillerne ind. Og omvendt hvis der er koldt, så vil den bruge flere. Blæseren og røgsugeren på fyret vil tage sig af luften til forbrændingen.
Ved et pillefyr fyres kun med træpiller, heraf kommer navnet træpillefyr, som faktisk er det samme som et pillefyr. Til fyring bruger man savsmuld og træspåner som er presset sammen til træpiller. Man kan få et pillefyr med eller uden selvrensning, så der er en mulighed for at gøre det lettere for en selv at bruge et pillefyr, hvis det er hvad man ønsker. Du bør være opmærksom på, at et træfyr fylder noget mere end olie og gasfyr.
Solvarme
Solen er det naturlige og grønne sted at hente varmen. Solfangere udnytter solens energi effektivt – også på dage, som ikke føles specielt varme. På årsplan kan solvarme dække op til 70 % af den energi, du og din familie bruger til opvarmning af brugsvand. Samtidig skånes atmosfæren for meget CO2 om året. I Danmark skinner solen 1800 timer om året, så der er nok sol af tage af og gøre til en god investering. Vælger man at gøre brug af solvarmeanlæg eller solceller, kan man forbedre sit energimærke og spare på sit el eller varmeforbrug.
Et solvarmeanlæg laver varme og der findes to typer af solfangere til at generere varme – pladesolfangere og rørsolfangere. Rørsolfangeren er mest effektiv, men også lidt dyrere. Rørsolfangeren fungerer ved, at når solens stråler rammer solfangerne, vil varmen fra strålerne opvarme en væske som er placeret inde i solfangerne. Når væsken i solfangeren er opvarmet, pumpes den varme væske ned i beholderen via et rør til det kolde vand du har. Her vil væsken fra solfangeren afgive dets varme til det kolde vand. Og sådan kører systemet dagen lang.
Solceller laver strøm og det fungerer ved, at lyset fra solen skubber elektroner fra toppen af solcellen (siden som rammes af solens stråler), til bagsiden af solcellen. Det er ved denne proces, at elektronerne skubbes rundt, at der skabes strøm. Den generede strøm kan bruges til alt du ønsker at bruge den til.
Brug for hjælp? Kontakt os!
Kontakt os hos Bedre Bad Esbjerg N – Quitzau A/S og få gode råd og energivejledning til, hvordan din opvarmningsform kan fungere bedst mulig. Vi har stor erfaring gennem mange år ved opgaverne. Lad os derfor sammen afdække dine ønsker og behov – og lad os gennemgå din nuværende installation. Ud fra dette udformer vi et uforpligtende tilbud. Ring til os på tlf. 75 12 66 00 og få en uforpligtende snak om din situation.