Jordvarme installation og service

Gode besparelser og bedre indeklima

Der er mange penge at spare – og et bedre indeklima i vente – hvis du skifter til en væske/vand varmepumpe (jordvarme). Du kan spare helt op til 50% på varmeregningen. Bedre Energi Esbjerg N - Quitzau A/S udfører projekter til jordvarme i det meste af Sydvestjylland med afsæt fra Esbjerg.

Hent billig varme fra jorden i haven med jordvarme

Med en varmepumpe kan du næsten blive helt selvforsynende med energi – vel at mærke gratis energi, fra luften udenfor eller jorden. Og du kan endda få solen til at drive det.

En varmepumpe virker omtrent som et køleskab. Et køleskab flytter varme inde fra køleskabet og afleverer den ude på skabets bagside. En varmepumpe gør det modsatte: Henter varme i jorden eller luften udenfor, og afleverer den inde i din bolig.

Varmen flyttes via en kompressor, og tilføres enten frisk ventilationsluft eller opvarmer boligens varmtvandsbeholder.

3 typer af varmepumper

Der er forskellige typer varmepumper, som henter varme udenfor til at opvarme boligen med. De mest udbredte er:

  • Jordvarme – varmen opsamles via en væske, der cirkulerer i ca. 300 meter slanger, som er gravet ned i jorden. Varmen afleveres til radiatorer eller gulvvarme inde i huset (jord/vand-anlæg).
  • Udeluft – varmen hentes fra ude-luften via en kompressor og afleveres til radiatorer eller gulvvarme indenfor (luft/vand) eller frisk indblæsningsluft. Læs mere om luft-til-vand varmepumpe her.

Jordvarmeanlægget kræver mere plads og have, men da den lange jordslange også kan graves lodret ned, behøver du ikke en stor have for at få jordvarme. Tal med os hos Bedre Energi Esbjerg N - Quitzau A/S om hvilken type af pumpe, som passer bedst til din bolig og husstands forbrug.

Horisontal eller vertikal jordvarme

Inden du går i gang med et projekt med jordvarme, skal du overveje om det skal være en flad eller dyb jordvarmeløsning. Bedre Bad Esbjerg N - Quitzau A/S hjælper gerne med at rådgive dig til den bedste løsning hos dig.

Et jordvarmeanlæg består af et nedgravet rørsystem og en varmepumpe, som udnytter temperaturforskellen på jordens varme og pumpens kølevæske til at udvinde energi. 300 m2 grund er nok, og bor du på en meget lille grund, kan jordvarmen hentes op fra en lodret boring.

Som tommelfingerregel: Varmeudgifterne kan halveres ved at skifte fra oliefyr til jordvarme – og med den rigtige finansiering skaber du ligefrem overskud på balancen mellem investering og energibesparelse.

Kontakt Bedre Bad Esbjerg N - Quitzau A/S allerede i dag

Hvis du ønsker en uforpligtende snak om dine muligheder eller et uforpligtende tilbud på jordvarme, så skal du være meget velkommen til at kontakte os.

Vi løser opgaver i det meste af Sydvestjylland - klik her se vores kontaktoplysninger.

Læs også mere om: