Varmepumper - spar op til 50 % på varmeregningen

Med en varmepumpe får du masser af gratis energi - fra jorden eller luften.

Hvorfor kan du med fordel vælge en varmepumpe?

Fordi du kan opnå store besparelser på varmeregningen, hvilket giver en miljøvenlig og fremtidssikret opvarmningsform. 

Den store fidus ved varmepumper er, at den afleverede energimængde fra varmepumpen er 3 til 4 gange større, end den energimængde varmepumpen bruger – og som du betaler for. Man siger, at varmepumpens effektfaktor (COP = Coefficient Of Power) er 3 til 4. Jordvarme er mere energieffektivt end luft-vand varmepumper (Dvs. COP værdien er større) , fordi jordens temperatur om vinteren (oftest) er højere end udeluftens temperatur.

Sådan fungerer en varmepumpe

Varmepumper bliver mere og mere udbredt  i Danmark og i resten af Europa. Princippet er det samme som i et køleskab, hvor der hentes varme fra skabets indre, og hvor det afleveres på skabets bagside. Varme kan ikke selv flytte sig fra et koldt til et varmt sted, derfor skal den "pumpes" af en kompressor. Deraf navnet varmepumpe.

Forskellige typer varmepumper - jordvarme, luft/vand og luft/luft

Til boligopvarmning hentes varmen ude og afleveres inde. Der er forskellige typer varmepumper.

  • Jordvarme – her hentes varmen fra 300 meter jordslanger, og den afleveres inde i huset primært til radiatorer (jord/vand-anlæg). Derfor er den bl.a. billig i drift.
  • Udeluft – varmen hentes fra ude-luften og afleveres inde til radiatorer eller gulvvarme (luft/vand).
  • Luft til luft - udeluft suges ind og sættes under tryk. Indholdet af energi ”trækkes” ud og bruges til at opvarme indblæsningsluft.

Få råd og vejledning om, hvilken varmepumpe du bør vælge

Der både sund og grøn fornuft i at få energi fra en varmepumpe. Kontakt os på tlf 7512 6600 med dine tanker – og lad os sammen skabe en løsning, der giver dig adgang til gratis energi til boligen mange år fremover.

Læs også om: